„Suntem povești” în București – prima ediție a Festivalului Internațional de Arta Povestirii

suntem povesti

eveniment liber sa spunAsociația Culturală GRADUSART organizează în perioada 13–16 octombrie 2016 primul Festival Internațional de Arta Povestirii din București. Intitulat Suntem povești, evenimentul este dedicat tuturor celor care îndrăgesc poveștile: copii, părinți, educatori, profesori, jurnaliști, artiști, specialiști din companii și lumea afacerilor. Festivalul este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiul București și al Centrului Cultural ARCUB.

Povestitori îndrăgiți și cunoscuți în lumea întreagă vor sosi la București și vor aduce în capitala României arta storytelling-ului: Halima Hamdane (Maroc/Franța), Martin Manasse (Anglia), Sara Nukina (Japonia), Alicia Dongjoo B (Correa de Sud). România este reprezentată de Giorgiana Popan (Arad) și Adriana Ene (București). De asemenea, festivalul se bucură de prezența unor oaspeți speciali și a unor copii foarte talentați.

Activitățile festivalului cuprind ateliere de storytelling, o conferință-atelier, sesiuni și seri de povești, un spectacol de muzică și poezie și un tur de lecturi și povești, susținut de povestitorii invitați în spitale de copii. Cele patru zile de poveste se vor desfășura la Biblioteca Națională a României – Sala Ludoteca, Librăria Cărturești Verona, Centrul Cultural Misionar „Familia”, Teatrul „Țăndărică”, spitalele de copii „Marie Curie” și „Grigore Alexandrescu”.

Programul complet al festivalului poate fi consultat pe pagina de facebook a organizatorului,  https://www.facebook.com/GRADUSART/?fref=ts, precum și pe pagina web a Centrului Cultural ARCUB, www.arcub.ro.

„Mesajul pe care dorim să îl transmitem prin intermediul acestui festival este de valorizare a artei povestirii și de conștientizare a faptului că fiecare dintre noi este… poveste”, afirmă Adriana Ene, directorul festivalului și membru fondator al Asociației Culturale GRADUSART. „Vă invităm să pătrundem împreună în lumea poveștilor, așa cum nu au mai fost ele niciodată povestite la București!”, adaugă organizatorul.

Pentru cei care apreciază arta povestirii evenimentul reprezintă o ocazie minunată de a se alătura acestei frumoase inițiative, într-o atmosferă caldă, încărcată de mesaje de bine și frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *