Ţara lui Enescu

tara lui enescu

Vă invităm să fiți alături de noi duminică, 15 septembrie 2013, de la ora 17.00, să construim împreună Țara lui Enescu în Piaţa Roma din Bucureşti (Centrul Vechi, la statuia Lupoaica). Vom monta, alături de toți iubitorii Festivalului „Enescu” o expoziție de fotografii oferite de colaboratorii contului de Facebook „273 de locuri pe care să le vezi înainte să pleci din România”, care arată locuri frumoase, oameni buni și valori care fac România să crească. Fotografiile sunt decupate în formă de piese de puzzle, iar participanții la eveniment vor avea ocazia să le monteze, la fel cum, în viața reală, fiecare proiect și fiecare acțiune pe care le facem în spațiul public au un impact asupra modului în care se dezvoltă România. Fiecare imagine are un titlu care corespunde unei valori promovate prin proiectul derulat în acest an de Festivalul „George Enescu” – Bucureștiul creativ – care urmărește transformarea Capitalei într-un spațiu magic, al creativității și al valorilor.

Ce vom face?

Mai întâi, vom pune amprenta magică: vom acoperi gardul fostului Magazin Bucureşti cu un banner uriaş al Festivalului „George Enescu” şi al Bucureştiului creativ. Apoi trecem la montarea Ţării lui Enescu, recompunând toate fotografiile din piese de puzzle. E posibil să avem și muzică.

Statuia_Lupoaica bucuresti piata roma

În final, va rezulta o compoziţie originală, cu imagini ale unora dintre cele mai frumoase locuri din România. Aceasta e Ţara lui Enescu, adică ţara noastră, a celor care credem în frumos, în adevăr, în principii şi în creativitate.

Proiectul, realizat în cadrul unui parteneriat între Festivalul „George Enescu”, echipa „273 de locuri pe care să le vezi înainte să pleci din România” și OMA Vision, va putea fi vizitat, admirat şi fotografiat în Piaţa Roma în perioada 15–28 septembrie.

Construirea Ţării lui Enescu va avea loc în Piaţa Roma (lângă fostul Magazin Bucureşti) duminică 15 septembrie, începând cu ora 17.00. Accesul este liber.

Biroul de Presă al Festivalului „George Enescu”

 liber-sa-spun-radio-3-net-parteneri-media-festival-george-enescu35

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *