Târg de Sânziene

noaptea de sanziene

Sânzienele plutesc în aer sau umblă pe pământ în noaptea de 23 spre 24 iunie, cântă și dansează, împart rod holdelor, tămăduiesc bolnavii și apară semănăturile de grindină. Această sărbătoare mai poartă numele si de Amuțitul cucului sau Drăgaica. Dacă cucul încetează din cântat înainte de Sânziene, vara va fi una secetoasă.

targ de sanziene

Piața Țărănească și Meșter(Ești)! organizează cu această ocazie Târgul de Sânziene, desfășurat în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român din București, în perioada 19–21 iunie 2015. Program: orele 10.00–18.00. Intrarea este liberă.

De dimineață până seara, în curtea interioară a Muzeului vor fi: târgoveți și artizani, dulciuri și podoabe, obiecte vechi și ateliere de creativitate pentru copiii mai mari sau mai mici. Vor fi prezenți, cu multe și felurite meștereli: iconari, cioplitori în lemn, țesătoare, ceramiști, tineri artizani handmade, cusătorese, împletitoare etc. Întrucât în curând vom sărbători ia românească vă așteptăm să purtați, să probați și să târguiti ii vechi și ii noi.

Negustorii de antichități aduc de prin satele și târgurile de profil: țesaturi, mobilier, carte, ceramică, obiecte specifice unei gospodării țărănești, patefoane, ceasuri, gravuri și felurite obiecte de artă. Colecționarii sunt așteptați, ca de fiecare dată, cu diverse obiecte și poveștile lor.

Se pot târgui: prăjituri tradiționale, miere și produse apicole, placinte, ciocolată de casă, brânzeturi, dulcețuri, siropuri și zacuști, turtă dulce și covrigi, cornete boierești și babic tătăresc. La fața locului, pentru pofticioși, preparatele românești la ceaun se servesc cu lipie dâmbovițeană: sarmale în foi de viță, plachie de crap cu mămăligă, pulpe la ceaun. Copiii, începând cu varsta de 4 ani, sunt așteptați să participe la atelierele de creativitate unde vor învăța să picteze pe ceramică sau să lucreze cu lâna împâslită.

Mai multe detalii despre ateliere pe: www.facebook.com/AteliereleDeCreatieMesterEsti

Organizator: Tactic Events

logo liber sa spunVezi: arhiva categoriei Tradiții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *