Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de Învăţătură

targul gaudemus editia 20 srr

eveniment liber sa spunEdiţia cu numărul 20 a Târgului Internaţional GAUDEAMUS – Carte de Învăţătură, organizat de Radio România, va avea loc în perioada 20–24 noiembrie 2013, în Pavilionul Central Romexpo. Deschiderea oficială a ediţiei va avea loc miercuri, 20 noiembrie, la ora 12.00.

gaudeamus carte de invatatura

Invitatul de onoare al ediţiei 2013 este Grupul ţărilor nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia. Prezenţa nordică la Gaudeamus se concretizează printr-un program de evenimente extrem de consistent care include peste 30 de lansări de carte, conferinţe, proiecţii de film, ateliere creative, adresate unui public diversificat ca vârste şi preocupări.

Programul de vizitare al târgului este următorul: miercuri–vineri, între orele 11.00 şi 20.00, sâmbătă–duminică, între orele 10.00 şi 20.00.

Gaudeamus, editia XX, 20-24 noiembrie, Romexpo

http://youtu.be/GO-7pNZnpVg

Detalii despre Amplasarea standurilor.

Cărţile donate cu prilejul Târgului GAUDEAMUS Carte Şcolară 2013 au avut ca destinaţie bibliotecile publice din comuna Costache Negri (judeţul Galaţi) distruse de inundaţii. Campania „Cărţile se întorc acasă” va continua cu prilejul Târgului Internaţional GAUDEAMUS. Donaţiile de carte se vor primi în incinta târgului în intervalul 20–23 noiembrie.

sigla targul gaudemus editia 20Acreditarea jurnaliştilor la ediţia 20 a Târgului Internaţional GAUDEAMUS, care va avea loc între 20 şi 24 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo, se poate realiza astfel:

1. Expedierea către Secretariatul Târgului, de către un reprezentant autorizat al instituţiei mass-media, a unei cereri de acreditare care să includă următoarele informaţii obligatorii:

• Numele şi datele de contact ale instituţiei (adresă, tel./fax, e-mail)

• Numele reprezentanţilor instituţiei pentru care se doreşte acreditarea

• Posturile pe care aceştia le ocupă în cadrul instituţiei şi specializarea editorială (dacă este cazul)

• Datele de contact ale jurnaliştilor pentru care se doreşte acreditarea (telefon mobil, e-mail).

Jurnaliştii acreditaţi în această formulă vor primi direct invitaţii la cele mai importante evenimente legate de această ediţie a târgului şi informaţiile disponibile înainte de conferinţa de presă care precede evenimentul.

2. Participarea la conferinţa de presă organizată înainte de debutul târgului şi completarea unui formular special de acreditare

3. Înscrierea în baza de date a jurnaliştilor acreditaţi, miercuri, 20 noiembrie, în prima zi a Târgului, la Biroul de presă care va funcţiona în incintă.

formular acreditare jurnalişti.pdf

gaudeamus carte de invatatura info

Cel mai important eveniment cultural de tip expoziţional din România

Organizat de Radio România – singurul post de radio din lume care şi-a asumat acest rol – Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de Învăţătură este de foarte mulţi ani un reper, atât pentru specialiştii din branşă cât şi pentru publicul larg.

Cu grijă pregătit şi cu nerăbdare aşteptat, cel mai important şi mai longeviv eveniment expoziţional dedicat cărţii, din România, are un loc bine definit în calendarul cultural şi în conştiinţa publicului, dovadă stând cei peste 100.000 de vizitatori care îi trec pragul în fiecare an.

Târgul se desfăşoară anual în Pavilionul Central Romexpo, reunind, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp, oferta a peste 400 de edituri româneşti şi străine, tipografii, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, instituţii mass-media, agenţii de difuzare de carte, firme multimedia, agenţii literare, organizaţii non-guvernamentale cu profil cultural şi educaţional, asociaţii profesionale, librării, biblioteci etc.

sigla targul gaudemus editia 20Momentul de vârf al anului editorial şi cultural în România

În toamna fiecărui an, Târgul Internaţional GAUDEAMUS devine centrul pieţei editoriale şi al vieţii culturale din România. Deopotrivă expoziţie de carte şi cafenea literară, Târgul propune un maraton de peste 600 de evenimente culturale la fiecare ediţie, într-o atmosferă prietenoasă şi destinsă a întâlnirii cu lumea vie a culturii tipărite.

GAUDEAMUS – spaţiu al dialogului intercultural

Un adevărat incubator de idei şi proiecte culturale, Târgul îşi deschide anual porţile expozanţilor şi vizitatorilor din străinătate, oferind cadrul ideal de întâlnire între personalităţile străine invitate la Târg şi public, dar şi între specialiştii din industria cărţii, autori, editori, traducători, ilustratori de carte, agenţi şi critici literari.

3 comentarii la „Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de Învăţătură”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *