Târgul lui Răpciune

targul lui rapciune

Piața Tărănească și Meșter(Ești)! organizează din 25 până în 27 septembrie 2015, Târgul lui Răpciune în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român din București, Șos. Kiseleff nr 3. Pentru cei care nu știu, răpciúne este numele popular al lunii septembrie. Program între orele 10.00 și 18.00, iar intrarea este liberă.

De vineri până duminică, de dimineața până seara, aproximativ o sută de producători, meșteri, artizani și negustori se vor aduna în curtea Muzeului Național al Țăranului Român pentru un festin gastronomic și nu numai. Se va coace pâine, se vor înfăşura sarmale, se va găti zacuscă, toate după rețete țărănești de altădată. Nu vor lipsi pastrama și mustul, grătarele și mâncărurile gătite la fața locului.

piata taraneasca

Veți putea degusta: brânzeturi, cașuri și cașcavele argeşene, afumături de la Brăila, cozonac domnesc și cozonac Bujor, plăcinte întinse și poale-n brâu de la Botoşani, miere de la Sibiu și din Ilfov, ciocolată de casă și prăjituri tradiționale din Maramureș, turtă dulce și covrigi de la Pitești, dulcețuri și zacuști pregătite după rețete din diferite zone gastronomice, siropuri, ceaiuri și plante aromate de grădină, murături, țuici, babic, fructe și legume de toamnă de la Voinești și din comuna 1 Decembrie, păstrav afumat și diverse sortimente de pâine. Pentru cunoscători și colecționari, sunt antichități țărănești și mobilier în curtea interioară, porțelanuri, ceasuri, ibrice, sfeșnice, tablouri, aparate foto, patefoane, cărți, alături de meșteri si artizani din toate zonele țării: sticlari, iconari, olari, fierari, cojocari, țesătoare, cioplitori, pielari, împletitoare, rudari, încondeietoare cu: obiecte din lemn, alamă, lână împâslită, ceramică, ţesături, jucării din lemn si pânză, podoabe, ouă încondeiate, mobilier pictat, icoane, casete pictate sau decorate cu tehnica șervețelului, bijuterii din piele, alamă sau din pietre semiprețioase, căciulițe croșetate, vestimentație și fel de fel de obiecte realizate cu multă migală.

logo liber sa spun

Vezi: arhiva categoriei Tradiții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *