„The Merchant of Venice”/„Neguțătorul din Veneția” de William Shakespeare. Texte paralele

cover Merchant Stefanescu 1912

Ediție online

eveniment liber sa spunContemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român  și  Ambasada Irlandei, anunță publicarea volumului The Merchant of Venice/Neguțătorul din Veneția de William Shakespeare. Texte paralele. Tradus în limba română de Const. Al. Ștefănescu, 1912. Editat de C. George Sandulescu și Lidia Vianu.

Editura Contemporary Literature Press publică, sub formă de texte paralele sau ediții facsimil în limba română, peste 30 de volume cuprinzând piese de teatru de William Shakespeare, fiecare dintre ele în mai multe versiuni, toate traduse într-o limbă românească pe care pe vremuri o scriam altfel, uneori chiar cu alte caractere tipografice, și care dă textelor lui Shakespeare o culoare specială, dispărută în zilele noastre, când exprimarea este prozaică, lipsită de poezie.  Având în vedere că numărul volumelor este mare, le vom publica „în rate”, ca să folosim o expresie care dovedește limpede cât de lipsită de poezie este vorbirea de astăzi. Această publicare este legată de aniversarea a celor 400 de ani care au trecut de când l-am avut pe Shakespeare printre noi.

Pagina de titlu a ediției princeps Merchant_venice_tp

The Merchant of Venice, pagina de titlu a ediției princeps, Londra, 1600

Contemporary Literature Press sprijină în acest fel celebrarea dramaturgului de către British Council sub deviza „Shakespeare Lives in 2016.” Seria de traduceri vechi ale pieselor lui la editura noastră va continua. Last but not least, să nu uităm că Shakespeare a murit aproape la aceeași dată cu Cervantes. Singurul dramaturg al lumii și singurul romancier al lumii au trăit și au murit în același timp.

George Sandulescu și Lidia Vianu

William Shakespeare: The Merchant of Venice/Neguțătorul din Veneția. Texte paralele. Tradus în limba română de Const. Al. Ștefănescu, 1912, editat de C. George Sandulescu și Lidia Vianu poate fi consultat și descărcat la adresa de internet:

http://editura.mttlc.ro/shakespeare-merchant-stefanescu-1912.html

Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesați website-ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări atât în limba engleză cât și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm adresați-vă Editurii,  lidia.vianu@g.unibuc.ro.

logo liber sa spunVezi: arhiva categoriei Cărți online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *