„Trăiește-ți visul!”

concursul-enescu-2016

În ziua în care se împlinesc 135 de ani de la nașterea marelui compozitor român George Enescu, 19 august 2016, clipul oficial de promovare a Concursului Internațional George Enescu 2016 adresează o provocare tinerilor artiști și publicului, pornind de la valorile în care credea Enescu însuși: „Trăiește-ți visul!”. Vocea cunoscutului actor Marcel Iureș dă viață vorbelor lui George Enescu și îndeamnă publicul să vină la Ateneul Român să îi susțină pe cei 174 de concurenți în visul lor de a deveni mari muzicieni ai lumii.

„Visez fără încetare. Cât exist, vreau să cânt” – sunt cuvintele lui George Enescu, readuse la viață de cunoscutul actor Marcel Iureș în clipul oficial de promovare a Concursului Internațional „George Enescu” 2016 (3–25 septembrie, București). George Enescu și-a dorit să fie compozitor, în primul rând și nu și-a abandonat nicio clipă visul de o viață. A visat și să-i ajute pe tinerii artiști să se afirme și le-a făcut pe amândouă. Urmând exemplul lui Enescu, Concursul „George Enescu” 2016 invită la o recunoaștere și sărbătoare a visurilor care ne duc mai departe. „Trăiește-ți visul!” este provocarea pe care o lansează Concursul celor 174 de tineri artiști din întreaga lume înscriși în competiție, precum și publicului care va participa la „recitalurile și concertele de la Ateneul Român pentru a-i susține.

“Ca om care se bucură de muzică, aș spune că participarea unui tânăr artist la Concursul «Enescu» este o încercare pentru care chiar merită să trăiești! George Enescu este unul dintre compozitorii care au făcut cultura muzicală europeană mai bogată, nu mai vorbesc de cultura românească. Enescu are valoare de unicat. Așa că să îți încerci forțele sub o asemenea icoană reprezintă ceva în viață”, a declarat pentru presă actorul Marcel Iureș.

Clipul de promovare al Concursului „Enescu” 2016: 

https://youtu.be/sdfNHh_PA4I

În total, 174 de tineri artiști au fost selectați să intre în competiție timp de 22 de zile în cadrul ediției 2016 a Concursului Internațional „George Enescu”. Aceștia au fost selectați de juriul de specialitate dintr-un total de 317 de tineri înscriși din 48 de țări, cu 40% mai mulți față de ediția 2014 a concursului. Concursul „Enescu” 2016 aduce de asemenea pe scena Ateneului Român șase recitaluri extraordinare, ale unor muzicieni consacrați, membri ai juriului, precum și ale câștigătorilor ediției trecute a Concursului „Enescu”, tineri aflați în plină afirmare în cariera internațională. Concertul de Deschidere a Concursului „Enescu” 2016, precum și Finala de Pian sunt deja sold-out, în timp ce pentru celelalte evenimente se mai găsesc bilete, acestea fiind disponibile în rețeaua Eventim. Prețurile biletelor pentru Concursul Enescu 2016 variază între 40 și 50 de lei.

logo liber sa spunArhiva Festivalul Internațional „George Enescu”

Arhiva rubricii Cronica muzicală

Arhiva categoriei Muzică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *