Trei români din patru cred că România are de câştigat de pe urma Festivalului „George Enescu”

enescu festival editia 21 septembrie 2013

Aproape trei sferturi dintre români consideră că România are de câştigat de pe urma Festivalului Internaţional George Enescu, potrivit unui sondaj de opinie dat publicităţii luni, 7 octombrie. Sondajul „Gusturile muzicale ale românilor şi Festivalul Enescu” a fost realizat de INSCOP la comanda ziarului „Adevărul” în perioada 10–17 septembrie 2013, pe un eșantion de 1050 persoane, fiind reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

festivalul-george-enescu-2013-Potrivit cercetării sociologice, notorietatea compozitorului George Enescu este uriaşă: peste 90% dintre români declară că au auzit de el, în vreme ce doar 6,2% spun că nu au auzit de George Enescu. De asemenea, Festivalul „George Enescu” se bucură de o notorietate excelentă, 80,2% dintre repondenţi declarând că au auzit de acest eveniment. Este una dintre cele mai mari notorietăţi de care s-a bucurat un eveniment cultural în România.

„Aceste evaluări sociologice reconfirmă faptul că Festivalul George Enescu este cel mai puternic brand cultural al românilor. Notorietatea este excepțională, iar atitudinea este pozitivă într-o proporție covârșitoare. Mesajul transmis de publicul român pare să fie foarte clar: susținem un Festival cu adevărat Internațional, de calitate, care să ne reprezinte pe noi, cu valorile noastre, și nu o manifestare de genul ”Cântarea României”. Acest semnal poate fi vânt în pupă pentru dezvoltarea unei strategii de diplomație publică la nivel guvernamental în jurul Festivalului «George Enescu»”, declară Oana Marinescu, directorul de comunicare al Festivalului „George Enescu”.

daniel barenboim

Daniel Barenboim la conferința de presă din cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”

 Principalele concluzii ale sondajului INSCOP

• Compozitorul George Enescu beneficiază de o notorietate foarte bună, 90,6% dintre respondenţi declarând la întrebarea „Aţi auzit de George Enescu?”că au auzit de celebrul compozitor. 6,2% nu au auzit de George Enescu, iar 3,2% fie nu ştiu, fie nu răspund la această întrebare.

• Festivalul George Enescu beneficiază la rândul său de o notorietate foarte bună, 80,2% declarând că au auzit de acest eveniment. 15% nu au auzit de Festivalul George Enescu, în timp ce 4,8% nu răspund la această întrebare.

• 71,9% dintre români cred că România are de câştigat de pe urma Festivalului George Enescu. Doar 1,8% declară că România are de pierdut de pe urma Festivalului George Enescu, în timp ce 26,3% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.

Pentru detalii privind sondajul de opinie, accesaţi linkul http://www.inscop.ro/

ateneul roman festival enescu editia 2013 program detalii

Cel mai important eveniment cultural internațional organizat de România, Festivalul „George Enescu”, s-a desfășurat între 1 și 28 septembrie 2013, în București și în mai multe orașe din țară. Festivalul a adus pe scenele românești unii dintre cei mai mari artiști ai momentului, alături de orchestre de top, cap de afiș oriunde în lume – Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra. Festivalul „George Enescu” a fost singurul eveniment au putut fi urmăriți, cu această densitate, pe scenele românești, timp de o lună, cei mai performanți muzicieni contemporani.

Biroul de presă al Festivalului Internațional „George Enescu”

 liber sa spun radio 3 net parteneri media festival george enescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *