A treia serată „Eminescu, jurnalistul”

serata uzpr eminescu jurnalisul mignon

eveniment liber sa spunPentru a treia oară, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România invită membrii săi, dar şi pe iubitorii de cultură, la serata Eminescu, jurnalistul. De fapt, este un lucru pe cale de a se încetăţeni ca în fiecare lună, în a doua zi de luni, de la ora 19.00 să se dea întâlnire la Teatrul Mignon din București, pentru a afla mereu lucruri noi, dar permanent valabile, din opera, din publicistica şi filosofia de viaţă a lui Mihai Eminescu.
În programul pregătit pentru seara de 10 februarie 2014 se găseşte un film realizat în urmă cu o sută de ani (!), despre Eminescu. Prin grija domnului Dan Dulciu el a fost cosmetizat, pentru o mai plăcută vizionare. Vor fi şi alte amănunte despre acest film, găsit în Arhiva sigla mica uzprcinematografiei, nevalorificat până acum. Se va prezenta Muzeul virtual Mihai Eminescu, o altă remarcabilă preocupare a domnului Dan Dulciu. Se va vorbi despre cultul dacic la Eminescu şi va fi prezentată o carte, o culegere de poezii, rezultate în urma unui concurs internaţional, lansat anul trecut de Înaltul Reprezentant al Guvernului Român pentru Moldova, la care UZPR a fost partener.
Dorim ca întâmplarea să înceapă la ora 19.00 fix, când uşa cochetei, micuţei săli de la Teatru Mignon (str. Hristo Botev nr. 1) se va închide.

UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *