Tudor Bratu, invitat la Klub Irrko din Viena

Afis Tudor Bratu

Institutul Cultural Român de la Viena şi galeria Klub Irrko din Viena organizează prezentarea lucrărilor semnate de Tudor Bratu marți, 22 decembrie 2015, de la ora 19.00. În cadrul evenimentului de la Klub Irrko, Tudor Bratu va dezvălui o nouă instalație foto-video și își va prezenta cea mai recentă publicație, The Dissidents’ Travel Guide (Ghid de călătorie pentru dizidenți), care conține eseuri și fotografii documentare din România și China.

Volumul aduce în discuție natura eticii contemporane și chestionează probleme ce țin de globalizare și coeziune socială raportate la responsabilitatea personală și cea națională. Artistul va prezenta temele centrale ale activităţii sale de cercetare, atât printr-o scurtă lectură a unuia dintre eseurile centrale din publicație, intitulat Morality as Action (Moralitatea ca acțiune), cât și printr-o prezentare vizuală care va evidenția dezvoltarea și în final eșecul Utopiei moderniste. Seara se va încheia cu o discuție de grup pe temele ridicate.

Fotografii de Tudor_Bratu

Fotografii de ©Tudor Bratu

Tudor Bratu (n. 1977) este absolvent al secției de fotografie din cadrul Academiei Gerrit Rietveld, Amsterdam și al Rijksakademie voor Beeldende Kunsten (Academia de Arte Vizuale). Artistul utilizează diverse medii de exprimare artistică: fotografie, video, instalație și lucrări bazate pe text. Totodată, este directorul programului de rezidențe pentru artiști Bucharest Air, în București. Pentru mai multe informații puteți accesa www.tudorbratu.com și www.bucharestair.com.

Evenimentul din 22 decembrie face parte din seria intitulată „Klub Irrko Space Night” care prezintă într-un mediu informal discursuri şi conferinţe susţinute de artişti internaţionali prin care aceştia îşi fac cunoscut domeniul de activitate.

logo liber sa spun

Arhiva categoriei Fotografie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *