Tudor Gheorghe – rapsod și lăutar

Spectacolul-lecţie despre separarea clară a muzicii lăutăreşti de muzica populară, Tudor Gheorghe – rapsod și lăutar, va avea loc luni, 18 iunie 2012, ora 19.00, la Teatrul Naţional din Bucureşti, Sala Mare.

Potrivit unui comunicat al UNITER, acesta este un spectacol pro bono, care se desfăşoară în cadrul campaniei naţionale „Artiştii pentru artişti”.

Toate încasările spectacolului, care a avut premiera în luna martie a acestui an, vor fi direcţionate către Fondul de Solidaritate Teatrală, special constituit pentru susţinerea artiştilor cu probleme de sănătate. „Trebuie să ne gândim că o să ajungem şi noi în situaţia în care cei mai tineri să se gândească la noi. Acest spectacol este un omagiu adus de un actor colegilor lui”, spune Tudor Gheorghe, potrivit comunicatului.

Biletele s-au pus în vânzare la Teatrul Naţional Bucureşti, în reţeaua Vreaubilet, la Unirea Shopping Center, etaj 2 şi online pe www.vreaubilet.ro

În fiecare an, UNITER, împreună cu artişti importanţi, cu instituţiile teatrale din Bucureşti şi din ţară, cu parteneri care s-au asociat acestui program, face posibilă Campania „Artiştii pentru artişti”, prin intermediul căreia se strâng sumele necesare sprijinirii artiştilor din toată ţara cu probleme de sănătate.

Organizatorul evenimentului este UNITER – Uniunea Teatrală din România, iar co-organizatori: Teatrul Naţional Bucureşti, Asociaţia Culturală „Maria Domina” şi Vreaubilet.ro.

 

Mihai Olteanu, Rediu, ulei pe pânză

***

Tudor Gheorghe

Dorul călător

Mi-e dor… – versuri de Ion Bănuţă

Reîntoarcerea, Rondelul trecutului – versuri de George Cretzeanu și Alexandru Macedonski

De-abia plecaseși – versuri de Tudor Arghezi

Adio, doamnă

La Paris

Muică

Au înnebunit salcâmii – versuri de Arhip Cibotariu

Zaraza – muzică: Tagle Lara; versuri: Ion Pribeagu

1 comentariu la „Tudor Gheorghe – rapsod și lăutar”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *