Turneul Corului „Symbol” în județul Olt

corul symbol

eveniment liber sa spunÎn perioada 18–20 iunie 2016 Corul de Copii şi Tineret „Symbol” sub conducerea dirijorilor săi, diacon profesor Jean Lupu şi lect. univ. dr. Luminiţa Guţanu Stoian,  va efectua un turneu în judeţul Olt.

Acest turneu  este  un semn de recunoștinţă şi apreciere a maestrului Jean Lupu din partea concetăţenilor săi, lucru care îl denotă şi distincţiile acordate:  Cetăţean de Onoare al Municipiului Slatina (1993), Cetăţean de Onoare al Comunei Brâncoveni (1998), Cetăţean de Onoare al Judeţului Olt (2010).

Turneul  cuprinde o serie de concerte şi două liturghii. Concertul este întitulat Restituire, fiind o reverenţă a maestrului Jean Lupu faţă de locurile natale, reminiscenţă a copilăriei sale petrecute pe plaiurile brâncoveneşti.

marturisire jean lupu

Concertele vor fi precedate de către lansarea a două cărţi ale lui Jean Lupu, Mărturisire – Viaţa ca un labirint, care dezvăluie viaţa omului de excepţie, a compozitorului, profesorului, părintelui şi dirijorului Jean Lupu şi Cântând, să ne bucurăm, lucrare apreciată de către PreaFericitul Părinte Patriath Daniel  drept  carte menită să aducă bucurie în sufletele micilor creştini, având un mesaj duhovnicesc și fiind un material didactic pentru profesorii de educaţie muzicală, de religie şi chiar pentru părinţi.

jean lupu cantand

Programul concertului este foarte variat, spectaculos, cu o paletă multicoloră de stiluri şi sonorităţi, dar şi o serie de momente surpriză, cuprinzând lucrări cu solo şi cu acompaniament de pian.

Programul turneului:

Sâmbătă, 18 iunie 2016, ora 17.00, Muzeul Județean Olt, municipiul Slatina:

Lansare de carte: Mărturisire – Viaţa ca un labirint și Cântând, să ne bucurăm de Jean Lupu. Invitați: dr. Aurelia Grosu, istoric, Denissa Guțică-Florescu, muzeograf, Alexandra Geantă, profesor dirijor, Ion Tâlvănoiu, profesor.

Ora 18.00: Concertul  Restituire al Corului „Symbol”. Dirijori: diacon profesor Jean Lupu, lect. univ. dr. Luminiţa Guţanu Stoian. 

Duminică, 19 iunie 2016, ora 9.30, comuna Osica de Sus:

Răspunsuri la Sfânta Liturghie la Biserica „Sf. Gheorghe”

Ora 18.00, Concertul Restituire la Căminul Cultural Osica de Sus       

Luni, 20 iunie 2016, ora 9.30,  municipiul Caracal:

Răspunsuri la Sfânta Liturghie la Catedrala din Caracal  

Ora 18.00: Concertul Restituire la Teatrul Național din Caracal. 

Evenimentul este organizat de către: Consiliul Județean Olt, Muzeul Judeţean Olt, Primăria de la Osica de Sus, Liceul Teoretic  „Ion Gh. Roşca” din Osica de Sus, Căminul Cultural din Osica de Sus, Biserica „Sf.Gheorghe” din Osica de Sus, Catedrala și Teatrul Naţional din municipiul Caracal.

Laurențiu Guțică-Florescu

Manager, Muzeul Județean Olt

logo liber sa spun

Arhiva categoriei Muzică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *