Următorul roman cu James Bond va fi scris de un scoțian

Scriitorul britanic Ian Fleming (28 mai 1908–28 august 1964) a publicat 12 romane și 9 nuvele al căror personaj principal este James Bond, agent de poliţie, romane care au avut şi continuă să aibă succes la public.

După moartea lui Fleming, a fost înfiinţată o fundaţie care gestionează moştenirea celebrului scriitor. La sugestia mai multor cititori şi oameni de litere, fundaţia a propus scriitorilor consacraţi să continue serialul lui Fleming. Primul care a răspuns acestei provocări a fost prozatorul Sebastian Faulks, autorul romanului Devil May Care (Diavolului nu-i place să aştepte), publicat în 2008, care a devenit bestseller. Al doilea scriitor care a acceptat propunerea a fost Jeffery Deaver, care a publicat în 2011, cu ajutorul bursei oferite de fundaţie, romanul Carte Blanche.ale

În acest an fundaţia l-a nominalizat pe scriitorul scoţian William Boyd. Fundaţia acordă aceste burse punând anumite condiţii. De exemplu, Boyd va trebui să-l plaseze pe Bond în atmosfera anilor 1960, deci să-l reîntoarcă la varianta clasică. Lui Deaver îi fusese impus un Bond ajuns în rezerva navală regală şi însărcinat să facă turul Afganistanului.

Conform clauzelor contractuale, romanul scoţianului Boyd va trebui să fie publicat în 2013 – informează site-ul bbc.co.uk (Traducere de Alexe Rău).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *