Viata ca un „news alert”

Azi a fost cutremur de 3,9 pe Richter. In Vrancea. Adica o miscare a Pamantului capabila sa devieze cu o miime de milimetru viteza vantului linistit. Un motiv necesar si suficient pentru ca la televiziuni sa apara binecunoscuta banda rosie cu “News alert”.

Cum reactionam noi la News alert? Pai, daca suntem in trecere prin fata televizorului, de exemplu, cu bratele pline de rufe ude, in drum spre balcon, trantim “snopul” de pamant si cascam ochii, uneori si gura, la avertismentele rosii de la tv. E clar ca si inima noastra are o bataie macar in plus cand ochiul are pe retina banda rosie (uite, chiar o sa consult niste specialisti in legatura cu impactul acestui tip de avertisment asupra sanatatii noastre). Deci lasam rufele la picioare si incercam sa intelegem cat de grav a fost, cati morti, cate echipaje Smurd sunt acolo, daca mai functioneaza energia electrica sau comunicatiile.

Ei bine, toate la locul lor, toata lumea fericita, lacrimi pe obraz. Stirea ar fi ca nu s-a intamplat nimic grav, nu sunt victime, nu sunt repercursiuni, nu sunt pagube. Ufff, ce m-am mai speriat!

Ba este o paguba: rufele ude mi-au patat covorul alb, nou cumparat.

2 comentarii la „Viata ca un „news alert””

  1. Cred ca ai dreptate, de fiecare data cand vezi breaking news te gandesti ca e ceva nasol 🙂
    Dar ce sa stie romanasii nostri cand sa foloseasca aceste semnale si cand nu 😛 (sunt rautacios, e dimineata!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *