Vicenzo Bellini și Franz Schubert în vizită la Frédéric Chopin

Chopin Valdemossa lucrari

eveniment liber sa spunÎn cadrul Festivalului MúsicaMallorca, va avea loc vineri, 17 octombrie 2015, ora 19.00, un concert de cameră dedicat lui Frédéric Chopin, intitulat Vicenzo Bellini y Franz Schubert visitan Frédéric Chopin, la Sala Mare (Sala Gran) a Teatrului Principal (Teatre Principal) din Palma de Mallorca.

Concertul de muzică de cameră cu prinde lucrări de (cântece, sonate și lucrări pentru pian), Bellini (nouă arii de cameră) și Schubert (cântece şi Sonata pentru Arpeggione şi pian). Interpetează: Nadja Merzyn, soprană; Waltraud Mucher, mezzosoprană; Shaul Kofler, violoncel; Juan José Pardo, clarinet; Cassandra Wyss, pian; Anthony Adkins, pian.
Director artistic al Festivalului MúsicaMallorca: Toyo Masanori Tanaka.

La Cartuja valdemossa mallorca

Mănăstirea La Cartuja de la Valldemossa, Mallorca

După cum bine se ştie, în anul 1838, Chopin a venit la Mallorca însoțit de scriitoarea George Sand. Ei au închiriat camera nr. 4, la mănăstirea La Cartuja de la Valldemossa, unde Chopin a primit pianul Pleyel de la Paris.
În timpul șederii sale aici a compus la acest pian unele dintre Preludiile sale, o Poloneză, cea de a doua Baladă şi cel de al treilea Scherzo.

Pianul lui Chopin la Valdemossa

Pianul lui Chopin în camera mănăstirii de la Valdemossa

În momentul în are a părăsit insula, Chopin a vândut pianul familiei Canut. Astăzi, la Valldemossa sosesc mii de turişti dorind să intre în camera nr. 4, cea în care au stat cei doi îndrăgostiţi.

Pușa Roth

Corespondență de la Palma de Mallorca

cartuja-de-valldemossa-biblioteca

Biblioteca Mănăstirii La Cartuja

Vezi: Chopin la Valdemossa

logo liber sa spunVezi: Arhiva categoriei  Muzica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *