Volum dedicat lui Ștefan Ruha

carte despre stefan ruha mirela capata

eveniment liber sa spunLa un an de la apariția celor două ample volume despre viața și arta violonistică a celui ce a fost un ultim mare reprezentant romantic al violonisticii universale, Ștefan Ruha, a apărut și o versiune în limba maghiară, Ruha István, Élet a hegedü csillagjegyében (Ștefan Ruha, o viață în constelația viorii). Traducerea a fost realizată de Hintos Diana, ziaristă la cotidianul clujean „Szabadság”.

Autoarea, Mirela Capată, violonistă la rândul ei, discipolă a maestrului Ruha, a avut ca temă de doctorat Fenomenul Ștefan Ruha, virtuoz și simbol al artei violonistice a secolului XX. Din voluminosul material rezultat în urma cercetării s-au desprins cele două volume: Ștefan Ruha, o viață în constelația viorii și În cercul magic al profesorului și violonistului Ștefan Ruha, apărute în 2012 la editurile Charmides și Eikon.

Lansarea volumului în limba maghiară Ruha István, Élet a hegedü csillagjegyében va avea loc miercuri, 30 octombrie 2013, la ora 16 la sediul ziarului „Szabadsag,” sala Minerva din Cluj-Napoca. Prezintă: prof. univ. dr. Adrian Pop, Szelmeczi György, UN garia (mesaj video)dr. Gavril Țărmure, editor. Vor fi proiectate filme documentare și interviuri cu Ștefan Ruha. Intrarea liberă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *