Zbor deasupra unui cuib de cuci

zbor deasupra unui cuib de cuci palatul copiilor

Luni, 18 februarie 2013, ora 18.30, la Palatul Copiilor, din Parcul Tineretului din București, Administraţia Naţională a Penitenciarelor organizează în scop caritabil, cu donaţii, spectacolul de teatru Zbor deasupra unui cuib de cuci, în regia lui Iulian Gliţă. Regizor secund: Ingrid Bonţa. Protagoniştii sunt 14 persoane private de libertate de la Penitenciarul Rahova, iar spectacolul a avut premiera în noiembrie 2012, la a patra ediţie a Festivalului „MultiArt pentru Detinuţi”, unde a câştigat premiul I.

Evenimentul este precedat de o conferinţă de presă la ora 17.30 şi face parte din proiectul MultiART, iniţiat şi coordonat de Dana Cenuşă, construit pe principiul atenuării discriminării faţă de persoanele private de libertate, terapiei prin cultură şi artă participativă în remodelarea comportamentelor şi pregătirea pentru reintegrarea socială a acestora.

zbor deasupra unui cuib de cuci

Evenimentul în scop caritabil realizează scopul propus al proiectului în dublu sens – societatea dă, dar şi primeşte de la persoanele private de libertate, prin implicarea civică a acestora ca cetăţeni cu drepturi limitate, dar nu marginalizaţi.

Din partea Penitenciarului Rahova au susţinut proiectul şi s-au implicat alături de directorul Penitenciarului Rahova – Denis Darie şi echipa sa, mai ales Luminiţa Medelet, Anca Costea, Gherghina Stoian şi Nicoleta Doser, prin munca de zi cu zi alături de regizorii Iulian Gliţă şi Ingrid Bonţa.

Iulian Glita

Iulian Gliță

Regizorul Iulian Gliţă este unul dintre cei mai angajaţi artişti, care caută provocări în teatrul independent, experimental, nonconvenţional, terapeutic, performing-uri de dans şi poezie, dar care foloseşte adecvat tehnicile de lucru şi cunoaşte bine arta spectacolului. A realizat numeroase spectacole, iar săptămâna trecută a avut premiera piesei Human Animals la Teatrul Tabu. În martie va avea o nouă premieră la Teatrul ACT.

Regizoarea Ingrid Anamaria Bonţa a urmat cursurile Universităţii de Artă Teatrală la Târgu-Mureş, a venit în Bucureşti hotărâtă să facă teatru independent. E implicată activ împreună cu Mihai Vântu şi Daniel Ionescu în proiectul sălii de la Légère. Sâmbătă, 16 februarie 2013 se va juca Mondenităţi la LA MINE’N COPAC, str. Lipscani nr. 43. Pregăteşte spectacolul La arca, la ora 8, care va avea premiera în aprilie 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *