Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila

În perioada 24 septembrie–2 octombrie 2011, Brăila îmbracă haine de sărbătoare: Teatrul „Maria Filotti”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brăila, organizează Festivalul Internaţional „Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila”, eveniment aflat la cea de-a VI-a ediţie.

Programul acestei ediţii, aflată sub patronajul spiritual al dramaturgului brăilean Mihail Sebastian, se anunţă mai mult decât generos. Se vor prezenta zeci de spectacole de teatru dramatic, de păpuşi şi de teatru de stradă, de la cele mai importante instituţii de profil din ţară, vor participa invitaţi speciali din străinătate, vor avea loc concerte, lansări de carte şi expoziţii, toate la Brăila, în 8 săli din oraş. Printre instituţiile invitate să participe se numără Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu cu spectacolul Felii de Lia Bugnar, Teatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti cu Miriam W de Savyon Liebrecht (regia: Radu Afrim), Teatrul „Nottara” din Bucureşti cu Metoda de Jordi Galceran (regia: Theodor-Cristian Popescu), Teatrul Odeon din Capitală cu Natură moartă cu nepot obez de Ion Sapdaru (regia: Eugen Făt), Teatrul Naţional Târgu Mureş cu Un cuplu de români săraci vorbitori de polonă de Dorota Maslowska (regia: Theodor-Cristian Popescu), Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ cu Râs nervos de Christopher Durang (regia: Szabo K. Istvan) etc.

Copiii au parte şi ei de spectacole create special, la festival fiind confirmată prezenţa unor trupe precum cea a Teatrului Ţăndărică din Bucureşti, a teatrelor de păpuşi şi marionete din Alba Iulia, Bacău, Ploieşti. Spectacolele pentru copii vor avea loc de la ora 11.00, la Teatrul „Cărăbuş” din Brăila.

Dintre trupele străine prezente în festival menţionăm Teatrul din Bursa (Turcia), Teatrul Drumev din Shumen (Bulgaria), Teatrele Sliven şi Yambol (Bulgaria).

Joi 29 septembrie, cunoscutul critic şi om de teatru Ion Parhon va modera conferinţa Clasicii în mileniul trei. Scurtă incursiune în teatrul lui Silviu Purcărete, prilej pentru toţi iubitorii de teatru de a viziona fragmente din creaţia marelui regizor român.

Organizatorii au pregătit publicului şi alte surprize. În fiecare seară, de la ora 21.00, în Holul Monumental al Teatrului „Maria Filotti” vor avea loc concerte de muzică clasică şi ambientală. De asemenea, pe tot parcursul festivalului, în foaierele teatrului vor avea loc expoziţii ale unor apreciaţi artişti plastici precum Lucian Liciu, Nicoleta Gribincea, Ioan Maric.

Programul Festivalului Zile și Nopți de Teatru la Brăila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *