Ziua a doua

festivalul george enescu editia 2015

Un concert cameral la Ateneul Român (ora 17.00) susținut de ansamblul „Tharice virtuosi” și primul concert al Orchestrei Filarmonice din Israel, dirijată de Zubin Mehta (Sala Palatului, ora 20.00) se află pe afișul celei de-a doua zile, 31 august, a Festivalului Internațional „George Enescu” 2015.

„Tharice Virtuosi” este un ansamblu de coarde cu soliști excepţionali, inspirat de interpretarea virtuoso, perfecțiunea instrumentală și pasiunea de a face muzică. Fiecare muzician contribuie cu un sunet personal, cu propriul timbru muzical și cu o înaltă virtuozitate  în cadrul ansamblului: Liviu Prunaru, Valentina Sviatlovskaia, Bodan Zvorișteanu, Oleg Kaskiv, Edgar Pujol, Vlad Stănculeasa(vioară),  Sophia Reuter, Ettore Causa (violă),  Stanimir Todorov, Pablo de Naveran (violoncel). Dirijor: Liviu Prunaru.

liviu-prunaru

Liviu Prunaru

Repertoriul bogat de muzică de cameră variază de la trio pentru coarde la octet pentru coarde sau până la simfonie pentru coarde; lucrările acoperă întregul repertoriu pentru cvartet de coarde de la baroc la clasicismul şi romantismul vienez și până la lucrări contemporane. În plus, ansamblul interpretează compoziții neconvenționale în care fiecare membru din ansamblu îşi pune amprenta personală și intonează lucrările sale într-un mod original. Acest tip de lucrări muzicale este unic și oferă muzicienilor oportunități de performanţă extinse şi variate. Fundaţia sub egida căreia a fost întemeiată la Academia Internațională de Muzică Menuhin din Gstaad cu Yehudi Menuhin și Alberto Lysy.

Program:  Vivaldi – Concert pentru 3 viori şi orchestră de coarde în Fa major, F. 1 nr. 34, Bridge – „Lament“ pentru două viole, Șostakovici – Duete pentru viori,  Bruch – Andante din Concertul pentru vioară, violă şi corzi în mi minor, op. 88, Barrière – Sonata pentru două violoncele în Sol Major, Ysaÿe – „Amitié”, op. 26 pentru două viori şi corzi, Bruch – Octetul de coarde în Si bemol major.

Zubin-Mehta

La Sala Palatului vom asculta Simfonia de cameră nr. 1 în Mi major, op. 9 de Schönberg și Simfonia nr. 8 în do minor de Bruckner.

Ambele concerte se transmit în direct la Radio România Cultural și Radio România Muzical.

Pe site-ul „Liber să spun” veți putea citi informații complete despre programul concertelor și recitalurilor programate în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, biografii ale artiștilor, cronici muzicale și articole de sinteză. 

liber-sa-spun-radio-3-net-parteneri-media-festival-george-enescu

 Vezi: Arhiva Festivalul Internațional „George Enescu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *