Ziua Internaţională a Iei la Viena

flori de ie

eveniment liber sa spunLuni, 20 iunie 2016, ora 18.30, la Palatul Schönbrunn (sala Apothekentracht) din Viena va avea loc a doua ediţie a evenimentului dedicat în Austria Zilei Internaţionale a Iei.

Programul evenimentului cuprinde:

• Prezentarea istoriei iei ca element central al portului popular românesc, realizată de conf. univ. dr. Marilena Stoian, preşedinte de onoare al asociaţiei ANTREC România. Prelegerea va sublinia importanţa promovării iei într-o formulă stilizată şi modernizată.

• Gala de prezentare a iei româneşti din colecţia „Flori de ie” (în imaginea de sus) a Cristinei Chiriac. Prezentarea unei selecţii de ii, grupate pe tipuri de vestimentaţie urbană, are scopul de a promova ia românească ca element de vestimentaţie potrivit şi recomandat pentru diverse ocazii.

• Prelegere despre România ca destinaţie turistică susţinută de Simion Giurcă, director al Biroului pentru promovare şi informare turistică în Austria.

• Momente muzicale susţinute de tineri interpreţi români.

Evenimentul va fi moderat de Monica Ioaniţescu şi Peter Agathakis. Seara se va încheia cu o recepţie în grădina Palatului Schönbrunn.

ie-romaneasca

Ziua internaţională a Iei a debutat în anul 2013 la iniţiativa comunităţii online „La Blouse Roumaine“, fiind preluată cu succes de comunităţile româneşti din peste 100 de oraşe din 48 de ţări.

Evenimentul este organizat de Asociaţia culturală „Mihai Eminescu“ din Viena în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Ambasada României la Viena, Biroul pentru promovare şi informare turistică al României în Austria, Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) – România, FIVE PLUS Art Gallery, make-up artist Brânduşa Bordeianu, Hant Projektmanagement GmbH, LILIAC – The Wine of Transylvania, „Flori de ie“.

Parteneri media: România TV, Jurnalul Românesc, Uniunea Jurnaliștilor Români de Pretutindeni (UJRP).

logo liber sa spunVezi: arhiva categoriei Tradiții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *