Ziua Limbii Române, sărbătorită de Institutul Cultural Român de la Praga

ziua limbii romane praga

Institutul Cultural Român de la Praga sărbătorește Ziua Limbii Române astăzi, sâmbătă 29 august 2015, cu ocazia participării la etnofestivalul „Barevna Devitka” ce va avea loc în parcul Podviní din Praga, în intervalul orar 14.00–22.00.
Sărbătorirea Zilei Limbii Române, introdusă prin Legea 53/2013, reprezintă o oportunitate excelentă de a sublinia un element fundamental al identităţii şi unităţii naţionale. În acest sens, pe lângă misiunea de promovare a culturii române în spaţiul ceh şi slovac, Institutul Cultural Român de la Praga are datoria de a sprijini toate activitățile de susţinere a identităţii etnice, culturale, lingvistice și spirituale a comunităţilor româneşti din străinătate.

Astfel, în cadrul etnofestivalului „Barevna Devitka”, ICR Praga şi Asociaţia românilor din Republica Cehă vor participa cu un stand comun, unde Asociaţia românilor din Republica Cehă va avea o secţiune de vânzare a produselor tradiţionale româneşti, iar ICR Praga va distribui vizitatorilor materiale cultural-educative: broşuri de prezentare a unor autori români contemporani şi o serie de mici ghiduri de conversaţie cehă-română. De asemenea, va fi organizată o tombolă pentru cei care participă la un concurs de cunoştinţe despre România (trilingv RO/CZ/EN) şi vor fi oferite premii constând în albume de artă romanească.

logo liber sa spunVezi: arhiva categoriei Diaspora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *