Ziua Mondială a Radioului

ziua mondiala a radioului

calendarAstăzi este Ziua Mondială a Radioului, celebrată în fiecare an la 13 februarie, dată la care, acum 70 de ani, postul de radio al Naţiunilor Unite lansa în eter prima sa emisie.

De altfel, UNESCO marchează această zi pentru a atrage atenţia asupra importanţei deosebite a radioului, fără de care mulţi oameni nu ar avea acces la informaţii. UNESCO a ales ca temă centrală în acest an „Radioul pe timp de urgenţe şi dezastre”, pentru a atrage atenţia asupra conflictelor care schimbă vieţi şi a problemelor generate de evoluţiile climatice.

Directorul general al UNESCO, Irina Bokova: „Radioul este unul dintre cei mai puternici aliaţi ai noştri în situaţii umanitare de urgenţă sau dezastre naturale. Împrună putem preveni pericole şi salva vieţi, un prilej de a chema toate statele membre UNESCO să susţină şi să promoveze această putere, inclusiv pentru staţiile radio mici. Trebuie să aprofundăm toate legăturile dintre autorităţile care au un rol în situaţii de criză şi profesioniştii din radio şi trebuie să ne amintim mereu că libertatea informaţiei şi jurnalismul în condiţii de siguranţă sunt esenţiale în situaţii limită.

13-februarie-ziua-radioului

Secretarul general al Uniunii Audiovizualului din zona Asia-Pacific, Javad Mottaghi: „Calde felicitări din partea Uniunii Audiovizualului din zona Asia-Pacific. Sunt onorat să particip la celebrarea puterii radioului, atât de frumos organizată de Radio România. Radio România este unul dintre cei mai activi membri ai Uniunii Audiovizualului din zona Asia-Pacific. Este important să marcăm o astfel de zi pentru că, deşi numărul mijloacelor de comunicare media creşte în lumea de astăzi, radioul continuă să deţină statutul de cel mai popular mijloc de comunicare pentru publicul larg. Într-o lume măcinată de incertitudini, dezastre naturale sau provocate de oameni, radioul va continua să fie primul mijloc de comunicare chemat să ajute comunităţile aflate în primejdie.”

Sursa: RADOR

logo liber sa spunVezi: arhiva categoriei Radio

Arhiva rubricii Calendar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *