ZonaD

zona d atelier de explorare urbana

Cum poate un corp să fie emoțional atunci când performează în spațiul public, în relație cu arhitectura discrepantă a orașului, cu natura și cu locuitorii săi?

Duminică, 28 iunie 2015, șase dansatori și actori te invită să explorezi cultura și arhitectura Bucureștiului prin intermediul corpului uman și al dansului contemporan. Îi vei întâlni între orele 18.00–20.00 pe traseul dintre parcul Cișmigiu, Calea Victoriei și Hanul Gabroveni.
Performeri: Catrinel Catană, Aura Goia, Cristina Lilienfeld, Lala Misosniky, Cosmin Manolescu, Katia Pascariu, Claudiu Silvianu.

ZonaDAtelier de Explorare Urbană este un proiect de Cosmin Manolescu, în egală măsură o cercetare în dansul contemporan, cât și o modalitate nouă de interacțiune între artiști, public și oraș. Pe parcursul săptămânii 23–28 iunie, în cadrul atelierului, ei se întâlnesc zilnic timp de 4-5 ore în studioul de dans și în spațiul de la Hanul Gabroveni. Experimentând cu improvizația, cu corpul și cu orașul în sine, vor lua naștere momente performative individuale sau de grup, ce se vor folosi inclusiv de text, sunet și mișcare. Apoi, performerii vor ieși direct în stradă, într-o incursiune zilnică care va testa ideile și propunerile dezvoltate în studioul de dans. Îi veți întâlni așadar, fără doar și poate, în centrul orașului, pe Calea Victoriei precum și în Parcul Cișmigiu și pe străzile limitrofe.
Vino și tu! Împreună desenăm și explorăm Bucureștiul!

Proiectul ZonaD – Atelier de Explorare Urbană este organizat de ArCuB, ca parte din etapa Explorare a programului pilot București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului, ce lansează candidatura independentă a orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

Participarea la toate evenimentele din cadrul proiectului București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului este gratuită.

logo liber sa spunVezi: arhiva categoriei Dans

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *